[ru_RU] Origin How-Tos: View & Manage Your Profile

Minulý týden jsme vám ukázali, jak si zobrazit profily svých přátel a přátel jejich přátel. Tento týden se podíváme, jak můžete svůj vlastní profil upravovat, povolovat, kdo všechno si jej může zobrazit, a také (snad to ale nebudete potřebovat) jak blokovat ostatní hráče, odstraňovat je ze seznamu přátel a nahlašovat jejich nevhodné chování.

Chcete-li si zobrazit vlastní profil, přihlaste se k Originu a klikněte v pravém horním rohu nad polem pro vyhledávání na své jméno či avatara. Tím se zobrazí váš profil v podobě, jak jej vidí ostatní. Je zde vaše jméno, stav, vaši přátelé a hry v knihovně. Kliknutím na tlačítko Upravit můj profil pod vaším avatarem se přesunete na stránku, kde můžete změnit svého avatara, heslo, Origin ID a křestní jméno či příjmení spojené s vaším profilem na službě Origin. Výběrem položky Nastavit stav v nabídce Přátelé v levém horním rohu (či kliknutím pod své jméno v seznamu přátel) můžete také změnit svůj stav (online, pryč, neviditelný).

Pokud chcete nastavit, kdo všechno si může prohlížet váš profil (všichni, přátelé, přátelé přátel nebo nikdo), zvolte v okně Nastavení záložku Soukromí. Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete, aby si vás nějaký konkrétní uživatel mohl vyhledat a zobrazit si váš profil na Originu, sjeďte na záložce Soukromí dolů k sekci Blokovat uživatele, zadejte e-mail či Origin ID příslušné osoby a stiskněte tlačítko Blokovat.

Jestliže potřebujete někoho odstranit z přátel (například když máte seznam přátel plný a potřebujete smazat neaktivní hráče, abyste mohli přijímat nové požadavky) či blokovat osobu, kterou máte mezi přáteli (nechcete, aby si tento člověk mohl zobrazit váš profil či dostával zprávy o vašich aktivitách na Originu), musíte si nejprve otevřít seznam přátel. Učiníte tak stiskem tlačítka Zobrazit seznam přátel v pravém horním rohu nad políčkem pro vyhledávání. Když v něm kliknete na něčí jméno, zobrazí se možnosti „Odstranit z přátel“ a „Blokovat“.

V seznamu přátel také můžete po kliknutí pravým tlačítkem na něčí jméno vybrat položku Zobrazit profil a prohlédnout si jeho plný profil. I zde máte možnost odstranit dotyčného ze seznamu přátel, blokovat jej nebo ho nahlásit (ve vážných případech, kdy cítíte povinnost nahlásit nějakou podezřelou aktivitu).