[nl_NL] Origin How-Tos: Enabling Cloud Storage

Via cloudopslag kun je jezelf niet alleen aanmelden op het Origin-account om je favoriete games te spelen vanaf elke Origin-pc, maar ook altijd verder spelen vanaf het punt waarop je bent gestopt.

Zo werkt het: Als je vorderingen opslaat, worden de gegevens normaliter lokaal bewaard op de pc waarop je speelt. Als je cloudopslag inschakelt, wordt de spelinformatie extern bewaard op de beveiligde servers van EA. Nadat je een spelsessie hebt afgerond, synchroniseert Origin automatisch de door het spel gegenereerde gegevens. Spelsynchronisatie vindt ook plaats als je Origin start (bijvoorbeeld omdat je Origin hebt afgesloten en de vorige synchronisatie hebt gemist). Origin bewaart de door het spel gegenereerde gegevens bij elke synchronisatie in de cloud en stelt deze beschikbaar op elke pc waarop is Origin is geïnstalleerd, op basis van de Origin ID.

Om te profiteren van onze functie voor cloudopslag, ga je naar de Toepassingsinstellingen in het Origin-menu. Op het tabblad Algemeen scroll je omlaag totdat je de tekst Bètadeelname aan Origin ziet. Selecteer het vakje naast de optie Cloudopslag inschakelen voor alle ondersteunde games. Klik ten slotte op Klaar als je klaar bent.

Enable Cloud Saves in Origin

Om te zien of een spel in de bibliotheek ondersteuning biedt voor cloudopslag, kun je het volgende doen:

1.   Ga naar de bibliotheek Mijn games
2.   Beweeg de muis over een titel en klik op de “i” (informatieknop) op de hoverkaart
3.   Zoek het tabblad Cloudopslag (als je alleen maar het tabblad Details ziet, heeft het spel geen cloudopslag)
4.   Zo ja, klik dan op het vakje naast “Cloudopslag inschakelen voor alle games”

Daaronder vind je een indicator die aangeeft hoeveel cloudopslagruimte er voor het spel wordt gebruikt en hoeveel ruimte er nog over is. Momenteel kan Origin maximaal 100 MB aan gegevens per spel opslaan.