[nl_NL] Free Game Weekly: Battleforge

Kun jij je nog herinneren dat het woord “kaartspel” voor zowel een onschuldig potje bridge als een genadeloze pokersessie stond? Toen ineens, dankzij het spelletje Magic: The Gathering, kregen speelkaarten een strategischer rollenspel-imago en gingen spelers spreuken en monsters ruilen in plaats van voetbalplaatjes. Als je op zoek bent naar je dagelijkse dosis verzamel-en-ruil-kaarten-die-je-in-een-fantasiewereld-kunt-gebruiken, vind je in onze Origin Free To Play-catalogus precies wat je zoekt: BattleForge.

BattleForge combineert real-time strategische gameplay (denk aan Command & Conquer) met het spelmechanisme van ruilkaarten en een complete online community. In het spel vertegenwoordigt je deck eenheden, gebouwen en spreuken die je in bezit hebt, en gebruik je kaarten om energiegenerators en monumenten te veroveren waarmee je nog sterkere kaarten kunt spelen.

Als je graag samenwerkt, zullen de talloze coöperatieve player-versus-environmentscenario's je aanspreken. Sommige omgevingen zijn eenvoudige skirmishes voor één speler, terwijl je voor andere omgevingen twee, vier of zelfs twaalf spelers nodig hebt. Beloningen voor deze scenario's zijn onder andere upgrades voor de kaarten in je deck, goud dat je kunt uitgeven aan upgrades voor je kaarten, en ervaringspunten. Als je juist competitief bent ingesteld, is er ook een player-versus-playermodus waarin je kunt laten zien wat een geweldige kaartendecks je hebt. Unranked PVP levert geen prijzen op, maar is wel een veilige plek om kaartstrategieën uit te testen. Zodra je je strategie hebt aangescherpt, kun je het goud en de tokens die je hebt verdiend uitgeven aan kaartupgrades voor ranked PVP-matches.

Als nieuwe speler begin je met twee decks die in totaal 32 kaarten bevatten (acht kaarten voor elke hoofdkracht uit het spel: Frost, Shadow, Nature en Fire). Je kunt elk scenario in het spel spelen, en zodra je een bepaald level hebt bereikt, kun je Booster Packs (een willekeurig assortiment gebundelde kaarten) kopen of op specifieke kaarten bieden in het Auction House. Als je alle 383 kaarten wilt krijgen, moet je je voorbereiden op veel intense speel- en handelssessies! 

BattleForge is net als andere CCG's gericht op verzamelaars, en de RTS-gameplay is een redelijk coole visuele weergave van wat ooit gelijkstond aan een stel spelers die kaarten op de vloerbedekking smeten. En nu BattleForge recentelijk een nieuwe 3-versus-3 PVP-modus heeft gekregen, zullen er genoeg spelers zijn met wie je kunt handelen of spelen als je het spel gratis uitprobeert op Origin.