[nl_NL] Free Game Weekly: Battlefield Play4Free

We hebben al verteld dat er twee opties zijn, te weten Battlefield Heroes en de originele Battlefield 1942, om gratis aan je dosis schietvitaminen te komen. Maar wat als je iets serieuzers wilt doen dan Battlefield Heroes, of iets moderners (zowel qua spelwereld als technologie) dan Battlefield 1942? Dat is iets waar Battlefield Play4Free (of BFP4F), de aanbeveling van deze week voor onze bibliotheek met gratis games, rekening mee houdt. 

Zie BFP4F als een mix tussen Battlefield 2 en Battlefield Bad Company 2. De maps en basisgameplay komen uit BF2. De meeste maps worden gespeeld in Assault-modus, die nog het meest lijkt op de Conquest-modus uit de Battlefield-franchise. Maar in tegenstelling tot Conquest draait het nu niet om kills, maar om vlaggen. Je hoeft dus minder idioten uit te schakelen om het aantal tickets van het andere team te verlagen; het gaat er vooral om dat je vlaggen blijft veroveren om jouw team meer tickets te geven. 

Maar zoals bij zoveel online games, hebben de ontwikkelaars aan uitbreidingen gewerkt. Er zijn niet alleen nieuwe maps toegevoegd; een aantal maps biedt nu ook ondersteuning voor de Rush-modus die is geïntroduceerd in BFBC2. Hier moeten de teams de vijand “bestormen” om explosieven op M-COM-apparatuur te planten, of de M-COM-apparatuur juist verdedigen en explosieven ontmantelen. 

Naast de Rush-modus heeft BFBC2 ook het klassesysteem beïnvloed, want BFP4F richt zich op vier klassen: Assault, Medic, Engineer en Recon. Assault-spelers zijn spelers die graag schieten en dingen opblazen (en munitiekisten achterlaten om andere schietgrage spelers te helpen), terwijl Engineers zich richten op het repareren en/of vernietigen van voertuigen. De Medic is voornamelijk voor het herstellen van de energie van spelers, maar om zich te verdedigen kan hij ook 120 schoten op korte afstand lossen. Ten slotte richt de Recon-klasse zich op het vastpinnen van tegenstanders vanaf zeer grote afstand.  

Maar zoals je kunt verwachten van deze mix tussen BF2 en BFBC2, biedt BFP4F talloze kansen om vijanden te beschieten en in tanks en dergelijke rond te cruisen door een moderne gevechtsomgeving: helemaal gratis. Als je liever wat sneller levelt om je soldaat aan te passen met meer extra's en wapenuitrustingen, kun je met echt geld bonussen kopen, zodat je in een match meer credits of ervaringspunten kunt verdienen.

Hoe je Battlefield Play4Free ook speelt, het is een fantastische keuze als je op zoek bent naar een “echte” Battlefield-ervaring zonder meteen gek te doen en kosten te maken.